Болгарський перець «Червоний бізон», характеристика, фото і опис якого наведено в цій статті, виділяється на тлі інших сортів солодкого перцю величиною і формою своїх плодів. Але видатні габарити і чудові смакові якості не єдині переваги цього красеня – судячи з відгуків городників «Червоний бізон» високопродуктівен, не вимогливий у догляді і стійкий до захворювань.
Характеристика
Насіння сорту «Червоний бізон» виробляються та реалізуються багатопрофільної селекційно-насінницької компанією «Гавриш», яка протягом 15 років займає лідируючі позиції в своїй галузі. Ранньостиглий (плоди «Бізона досягають стадії технічної зрілості на 94-103 добу з дня сходів насіння), високопродуктивний, болезнеустойчивость сорт рекомендований для культивування у відкритому грунті в південних областях європейської частини РФ. Хоча справедливості заради, слід зазначити, що в теплицях «Бізон» часто показує кращі результати, ніж на відкритих грядках.
Порада. Щоб отримати дійсно ранній урожай перців «Червоний бізон», насіння цього сорту сійте на розсаду не пізніше другої декади лютого.
«Червоний бізон» відноситься до сортів перцю універсального типу – його плоди годяться для споживання в свіжому вигляді, консервування та гасіння, ось тільки хіба що для фарширування через величезних розмірів і не зовсім правильної форми вони не підходять.
Опис сорту
Кущі «Червоного бізона» – потужні, густо облистнені, з товстим міцним стеблом, висота якого в теплицях досягає 90 см, а на грядках в середньому не перевищує 70 см. Рослини потребують мінімального формуванні та, як правило, не вимагають підв’язки. Виняток становлять особливо рослі і навантажені плодами кущі в теплицях, які все ж доводиться кріпити до індивідуальних опор, щоб вони не зламалися під вагою власної ваги.
Порада. Для правильного формування кущів «Червоного бізона», видаляйте все листя і бічні відростки, що з’являються нижче першої розвилки стебла.
Рекомендована схема висадки розсади «Червоного бізона» – 0,4х0,8 м. При такому розміщенні рослин, а також належному проведенні усіх агротехнічних заходів врожайність цього сорту може досягати 10 кг відмінної якості плодів з 1 кв. метра грядки.
Плоди перцю Червоний бізон
Відмінною особливістю сорту «Червоний бізон» є розтягнуте в часі плодоношення, що дуже подобається більшості городників. Після першої хвилі цвітіння перці на кущах «Бізона» продовжують регулярно зав’язуватися аж до перших заморозків, тому дачники, які мають насадження цього сорту, протягом усього сезону можуть збирати зі своїх грядок непоганий урожай ароматних червоних плодів.
Опис плодів
- Плоди «Червоного бізона» дуже великі і важкі – довжина окремих рекордсменів може перевищувати 25 см, а маса – 250 г. У середньому ж перці цього сорту доростають до 15-16 см і набирають вагу 170 +/- 20 м
- Стінки плодів «Бізона» не настільки масивні, як у більшості гібридів – середня товщина їх не перевищує 5 мм, проте цей відносний недолік компенсується чудовим, відчутно солодким смаком, яскраво вираженим ароматом, а також особливою ніжністю м’якоті і покриває її шкірки.
- На стадії технічної стиглості перці пофарбовані в зелений колір. Повністю дозрілі плоди – глянцеві, темно-червоні, дуже ошатні.
- Форма перців «Червоний бізон» – конічна, подовжена, з глибокими вертикальними «складами».
- Плоди цього сорту непогано зберігаються і досить легко переносять транспортування.
розсада перцю
Особливості агротехніки
Догляд за рослинами «Червоного бізона» не представляє особливої складності і практично не відрізняється від агротехніки інших солодких перців, хіба що пікіровку його розсади виробники насіння рекомендують проводити на стадії сім’ядоль, а не в фазі появи 1-ої або 2-ої пари справжніх листків, як це роблять у більшості інших сортів.
В цілому відгуки городників про цей сорт солодкого перцю виключно позитивні. Судячи з відгуків в інтернеті і друкованих виданнях, «Червоний бізон» практично не має недоліків, а тому його можна вважати одним з кращих вітчизняних сортів, придатних для вирощування на дачних ділянках і в дрібних фермерських господарствах.
Посів перцю: відео
Перець Червоний бізон: фото