Як приготувати панкейкі. Оригінальні рецепти американських оладок

Панкейкі з кленовим сиропом для американців означають приблизно те ж, що і млинці для росіян. Вони відмінно смакують з чаєм, молоком, какао та іншими напоями. Рецепт американських оладок нескладний. З належною адаптацією до вітчизняних умов і традицій у вас вийде не менш смачна страва, ніж у кулінарів з-за океану.

Класичні американські оладки на молоці

Смачні панкейкі – це просто! Вони нагадують товсті млинці або оладки великого діаметру. Відмінності – в способі приготування. За рецептом панкейкі здорово поєднуються з солодкими сиропами будь-якої природи. Замінити їх можуть густе варення, сметана, мед, шоколадний соус і т.п. Таке блюдо урізноманітнює сімейні сніданки.

Оригінальний рецепт панкейк передбачає молоко в якості основи для тесту. На 4 товстих млинця знадобиться:

  • молоко – 1 стакан (200 г);
  • борошно пшеничне просіяне – 200 г;
  • яйця – 3 шт .;
  • розпушувач тесту – 1,5 ч. л. без гірки;
  • цукор – 2 ст. л .;
  • масло рослинне – 2 ст. л .;
  • сіль за смаком.

випічка на молоці

Порядок приготування панкейк:

  1. Відокремте жовтки від білків і вилийте в різні миски.
  2. Жовтки змішайте віночком або міксером з борошном, молоком, цукром. Досипьте туди розпушувач, перемішайте.
  3. Білки грунтовно збийте міксером. Чим більше часу і сил ви витратите на цю справу, ніж пишніше вийдуть панкейкі.
  4. З’єднайте і ретельно змішайте вміст двох посудин. Знарядь виключно ложкою.
  5. Досягніть легкої консистенції тесту, як у збитою сметани.
  6. Додайте вказане в рецепті панкейк кількість масла. Змішайте. Розігрійте сковороду і відразу відправляйте на неї тісто.

Обсмажуйте корж з обох сторін у міру появи золотистої скоринки. Готові панкейкі виходять високими, нежирними, сухими. Вони нагадують бісквітну випічку. У цьому головна відмінність панкейк від жирних млинців або оладок з російської кухні. Класичні американські оладки подають до столу стопкою, поливаючи сиропом зверху.

Увага! Випікайте панкейкі тільки на сухій сковороді! Її дно змащують тонким шаром рослинного масла тільки перед першою порцією. Посуд повинна мати якісне антипригарне покриття.

Оладки на кефірі. Рецепт без розпушувача

В арсеналі господині може не виявитися розпушувача, зате в холодильнику нескладно відшукати свіжий або злегка скислемед кефір. У цьому випадку на допомогу прийде рецепт панкейк на швидку руку. За 40 хв. на вашому обідньому столі з’являться апетитне гаряче блюдо.

Увага! Панкейкі на кефірі виходять більш пишними, ніж за рецептом на молоці.

Інгредієнти на 6 порцій (коржів):

  • кефір – 1 ст .;
  • борошно – 1 ст .;
  • яйце – 1 шт .;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • харчова сода – 0,5 ч. л .;

американські оладки

  • ваніль – 1 г (на кінчику ножа);
  • масло – 2 ст. л .;
  • сироп або соус в бажаному кількості.

Покроковий алгоритм:

  1. Вилийте кефір в простору емальовану тару. Поставте на слабкий вогонь. Висипати соду. Кефір сам її погасить, тому оцет не буде потрібно.
  2. Після невеликого нагрівання на поверхні кефіру з’являться бульбашки піни – це інгредієнти вступили в реакцію. Знімайте мисочку з плити. Такий прийом допомагає прибрати содовий присмак з випеченого страви.
  3. Додайте в кефіру содову суміш цукор, ванілін і яйце. Збийте ложкою або віночком.
  4. Просійте в іншу посудину борошно. До основних інгредієнтів її слід домішувати маленькими порціями. У процесі постійно працюйте міксером або ручним віночком.
  5. На останньому етапі замісу влийте рослинне масло. Його повинно вистачити і для того, щоб панкейкі не пригоріли. Сковороду з тефлоновим нанесенням змащувати не потрібно.
  6. Черпайте тісто великою ложкою. Поклавши заготовку, злегка покрутіть сковороду. Коржик повинен трохи розповзтися.

Обсмажуйте панкейк з одного боку до появи пухирців, а після переверніть. Тримайте оладок на вогні ще 1 хв. і знімайте. Гарячу випічку для посилення смаку іноді змащують вершковим маслом.

Порада. Тісто легше отліпнет від ложки, якщо її попередньо занурити в чисту воду.

Рецепти з бананом і на воді

Спосіб приготування панкейк на воді повторює молочний рецепт. Чистий рідина якраз і замінює молоко. Це практично пісне блюдо. На 1 ст. борошна необхідно трохи менше 1 склянки води. Тісто збивається віночком і смажиться в звичайному порядку.

випічка з бананом

На основі рецепта панкейк можна приготувати фруктові млинці. На 10 порцій потрібно трохи більше 1 ст. молока (250 г). Його можна замінити аналогічною кількістю вершків. Також знадобляться:

  • масло вершкове – 40 г;
  • пшеничне борошно – 170 г;
  • банан – 1 шт .;
  • яйце – 1 шт .;
  • цукор – 4 ст. л .;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • сіль – щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Розтопити вершкове масло. Дочекайтеся, коли воно злегка охолоне.
  2. Налийте молоко в зручну для замісу ємність, потім цукор, топлене масло і зроблене вручну бананове пюре.
  3. Додайте яйце і добре збийте отриману масу.
  4. Просійте туди ж невеликими порціями борошно, покладіть розпушувач і сіль. Не забувайте постійно помішувати. На виході у вас повинно вийти однорідне тісто без згустків.
  5. Смажте панкейкі за звичайною технологією. Знімайте їх з вогню і їжте гарячими під солодким соусом.

Поради кулінарів для правильного приготування панкейк

  • Використовуйте тільки якісну борошно вищого гатунку. Всі продукти повинні бути свіжими, включаючи розпушувач. В іншому випадку оладки ризикують не піднятися.

випічка на сніданок

  • Чим менше цукру в рецепті панкейк, тим легше вийдуть коржі. В Америці блюдо печуть з мінімальною кількістю цукрового піску. Всю солодкість забезпечують сиропи.
  • Під час замішування тіста не перестарайтеся. Працювати ложкою слід до об’єднання сухих і вологих складових. Якщо перестаратися, отримаєте не пишні, а гумові коржі.

Ідеальний панкейк має рівномірну ніжну поверхню. Скоринка злегка похрускує, але зайва засмаженою шкодить страви. Щоб все вийшло, спробуйте для себе різні рецепти і соуси до них.

А який Ваш улюблений рецепт панкейк?

Американські млинці: відео