Існує неймовірна кількість рецептів оладок: яблучних, кабачковий, картопляних, сирних, вівсяних … І список цей можна продовжувати до нескінченності, але якщо є так багато варіантів з тіста, овочів і фруктів, то де, питається, м’ясні? А будь ласка, є і такі – курячі оладки. Вельми популярна страва з масою смачних варіацій, які необхідно детально розглянути і обов’язково приготувати.
Трохи про корисному
Куряча грудка завжди вважалася символом правильного харчування (ПП). Високий вміст білка, низька калорійність, мала кількість жирів. А головне – це м’ясо, в якому не потрібно собі відмовляти заради збереження фігури і здоров’я. Один лише приголомшливий факт – приготована грудка часто виходить сухуватою.
В якості альтернативи підійдуть курячі оладки. Маючи всі ті ж поживні властивості, що і грудка, вони набагато більш ніжні і соковиті. І при цьому в них зберігаються мінерали, вітаміни, білок, властиві курці. Тому оладки просто незамінні для збалансованого раціону. Підходять вони і для дієти по Дюканов, і для білкової.
Важливо тільки розрізняти рецепти ПП і звичайні, так як калорійність у таких оладків буде різна. Якщо готувати оладки з фаршу, сиру і майонезу, то це буде більше для задоволення, ніж на славу здоров’я. Однак якщо виключити зі складу "зайві" інгредієнти, то можна отримати низькокалорійні оладки по 60 ккал в кожному. Розглянемо і ті і інші варіанти покроково.
Рецепти правильного харчування
Це ті самі варіанти, які привнесуть різноманітність і яскравий смак у ваше щоденне корисне меню.
Курячі оладки з вівсянкою
Дуже смачні млинці з мінімальною кількістю жирів. Такий рецепт повинна знати кожна жінка, яка мріє про тонку талію. Складові:
- 300 г курячої грудки,
- 1 цибулина,
- 100 г вівсяних пластівців,
- 100 мл кефіру,
- яйце,
- сушений базилік,
- 1 ст. л. масла.
приготування:
- Грудку подрібнити ножем, рубати потрібно якомога тонше, в цьому секрет особливої соковитості.
- Також ретельно кришимо цибулину.
- Вівсяні пластівці подрібнюємо за допомогою блендера.
- Замішуємо своєрідне тісто з яйцем, кефіром і пластівцями. Змішуємо ці інгредієнти в одному посуді з іншими.
- Обсмажуємо оладки до легкого золотистого відтінку в крапельці рослинного масла. Готово.
Увага! У рецепті зовсім немає солі, проте курка аж ніяк не прісна, завдяки базиліку! Він надає страві виражений смак. Хоча ви завжди можете змінити рецепт на свій розсуд і трохи посолити оладки.
Курячі оладки з кабачком
Курка тут відрізняється особливою ніжною текстурою, а часник додає в оладки якусь пікантність. Удосконалити блюдо і зробити ще корисніше допоможе кокосова олія, а не соняшникова. При смаженні воно поводиться дуже добре – не утворює канцерогенів і зайвих калорій. Складові:
- 300 г курячого фаршу,
- 300 г кабачка,
- 1 цибулина,
- 1 яйце,
- кріп,
- 1-2 зубки часнику,
- сіль,
- перець,
- 1 ст. л. масла.
приготування:
- Кабачки, очищені від шкірки, натираємо на тертці. Найкраще підійдуть молоденькі, без насіння.
- Зайвий сік віджимаємо і зливаємо, і без нього вийде дуже соковито.
- Лук також потрібно подрібнити, можна скористатися теркою. Але це досить жорсткий метод – буде пролито чимало сліз. Краще застосувати блендер або м’ясорубку.
- З’єднуємо фарш, кабачок, цибулю.
- Додаємо до основної маси яйце, зелень і часник. Солимо і перчимо.
- Випікаємо млинці з двох сторін по 3-4 хв в гарячому маслі.
Просто смачні рецепти
Для тих хто не рахує кожну калорію, а хоче просто насолоджуватися їжею.
Оладки з курячого філе з сиром
Неймовірні ароматні оладки, а все завдяки сиру. Їх неодмінно полюбить вся сім’я. Складові:
- 400 г філе курки,
- 100 мл молока,
- 2 яйця,
- 1 цибулина,
- 100 г сиру,
- 2 ст. л. манки,
- сіль,
- 3 ст.л. масла,
- зелень.
приготування:
- Для рецепта знадобиться м’ясорубка. Закидаємо в неї курку, цибулю, сир і часник.
- Все перемелені інгредієнти заливаємо молоком і яйцями. Збиваємо.
- У тісто кладемо манку, сіль, перемішуємо і смажимо оладки в маслі з кожного боку по 4 хв.
- Посипаємо зеленню і їмо гарячими.
Курячі оладки розплітання
Оладки виходять зовні трохи "кошлатими", але незважаючи на свій розпатланий вигляд, на фото вони дуже апетитні. Складові:
- 2 грудки,
- 3 ст. л. майонезу,
- 1 яйце,
- 2 ст. л. крохмалю,
- 4 зубки часнику,
- сіль,
- спеції,
- 4 ст. л. масла.
приготування:
- Цікава особливість цих оладків в тому, що курку потрібно рубати кубиками. Тільки намагаємося робити кожен шматочок якомога менше. Саме вони і надають таку розпатлана в кінцевому підсумку.
- До м’яса приєднуємо майонез з крохмалем, потім яйце і часник, сіль, спеції.
- Кладемо тісто на сковороду з маслом великою ложкою.
- Обсмажуємо оладки з двох сторін до рум’яної і появи божевільного аромату.
Порада. Як спеції відмінно підійде негостра приправа карі.
Всі ці рецепти: і правильні, і не дуже – хороші, кожен по-своєму. Готуються вони не більше 30 хвилин, тому вважаються швидкими, що зовсім не зайве. Крім того, можна додавати або змінювати деякі інгредієнти на свій розсуд, а значить, ця їжа ніколи не набридне. Як гарнір підійде салат зі свіжих овочів або гречана каша. А ось картоплі і макаронів краще все-таки уникати в поєднанні з м’ясом, нехай навіть і курячим, а ось натуральний йогурт із зеленню і часником – відмінна добавка!
А який рецепт оладок з куркою подобається Вам?