Смачні заготовки із зелених помідорів. Рецепти і поради

зелені томатиДосвідчені господині знають: смачна консервація на зиму отримує не тільки з стиглих, але і з зелених томатів. Овоч відрізняється пікантним і неповторним смаком, але тільки в термічно обробленому вигляді. Є сирі недостиглі помідори шкідливо! Зате при належній обробці з них вийдуть дивовижні заготовки, які порадують вас на зимовому столі.

Класичний рецепт маринованих зелених томатів

Цю страву можна віднести до розряду простих для приготування в домашніх умовах. Вам знадобляться щільні тугі помідори приблизно рівного розміру. Особливо добре, якщо вони будуть невеликими. Приготуйте 1,5 кг основного інгредієнта, а також:

  • морську сіль – 400 г;
  • винний оцет – 0,75 л;
  • оливкова або рафінована соняшникова олія – ​​0,5 л;
  • орегано і кілька стручків сушеного гострого перцю.

домашні заготовки в банках

Щоб закрити на зиму цю заготовку із зелених помідорів, дійте так:

  1. Відсортуйте томати. Вимийте їх і видаліть плодоніжки. Під час подальшого приготування помідори більше не можна мити.
  2. Зробіть Бланшіровка: опускайте томати в окріп на 5-10 сек., Виймайте, остуджують на рушник. Дану процедуру бажано виконати тричі, перш ніж приступати до подальших дій.
  3. Розріжте кожен помідор навпіл. Викладіть половинки в широку і глибоку посуд і засипте сіллю. Акуратно перемішайте і залиште в спокої на 7 год. При кімнатній температурі.
  4. Відкиньте томати на друшляк, щоб з ним скла рідина. Поверніть плоди назад і залиште солитися ще на пару годин.
  5. Помістіть половинки помідорів в каструлю, залийте винним соусом і знову залиште в спокої, приблизно на 12 год.
  6. Ще раз відкиньте на друшляк, а потім викладіть на рушник для обсушування.
  7. Займіться стерилізацією скляної тари і жерстяних кришок.
  8. Викладіть овочі в підготовлені банки, перекладаючи шари перцем і орегано.
  9. Заповніть простір, що залишився маслом і закатати. Остаточно блюдо сформується в банках приблизно через 1-1,5 міс. Зберігатися воно буде всю зиму.

Увага! Така заготовка із зелених помідорів дуже зручна при зборі останнього врожаю, який не встиг дозріти до заморозків.

Страви з зелених томатів з фарширування

Такі рецепти досить популярні. Можна приготувати фаршировані томати і закатати їх в банки. Для цього блюдапонадобятся такі інгредієнти:

  • невеликі помідори – 1 кг;
  • петрушка, кріп – по 20 г;
  • часник – 8 зубчиків;

консервування томатів

  • гострий перець – 4-5 стручків;
  • хмелі-сунелі – 2,5 г;
  • кінза – 2,5 г;
  • перець горошком – 20 шт .;
  • лист лавровий – 3 шт .;
  • чиста вода – близько 2 л;
  • цукор – 75 г;
  • сіль – 30 г;
  • оцет 9% – 120 мл.

Порада. На це кількість компонентів досить пари літрових ємностей.

Для початку підготуйте начинку:

  1. Вимийте, просушіть, а потім дрібно накришити зелень.
  2. Перець і часник наріжте невеликими частинами і змішайте із зеленню. Додайте хмелі-сунелі.
  3. Вимийте помідори. Проведіть потрійну Бланшіровка і висушіть.
  4. Зробіть надріз хрест-навхрест так, щоб частини плода не розпадається, але в них можна було помістити начинку.
  5. Простерилизуйте банки. Покладіть на дно кожної кінзу, горошок, лавровий лист. Начините помідори і заповніть ними ємності доверху.
  6. Закип’ятіть звичайну воду. Залийте вміст банок. Залиште на 15 хв., А потім злийте назад в каструлю. Увімкніть вогонь і розмішайте в отриманому маринаді сіль і цукор.
  7. Коли рідина знову закипить, вимкніть вогонь, влийте оцет і остаточно залийте в банки по плічка.
  8. Ємності потрібно піддати додаткової стерилізації. Просто накрийте їх стерильними кришками і поставте в широку ємність на піч, у водяну баню. Через 10 хв. вийміть банки і закатати.

як консервувати овочі

Салат з недозрілих томатів

Вам знадобляться:

  • помідори – 2 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • рослинне масло – 250 мл;
  • оцет 9% – 250 мл;
  • сіль – 2-3 ст. л .;
  • цукор – 160 г.

Порада. На вказану кількість інгредієнтів необхідно 5-6 літрових банок.

рецепт:

  1. Вимийте овочі. Очистіть цибулю, наріжте його півкільцями. Перець розділіть навпіл і наріжте соломкою. Моркву натріть на крупну тертку.
  2. Головний інгредієнт – помідори – промийте окропом. Потім розділіть їх надвоє, видаліть місце у плодоніжки і наріжте тонкими часточками.
  3. Приготуйте широку каструлю. Налийте воду, додайте сіль, цукор і масло. Поставте суміш на вогонь і доведіть до кипіння під кришкою.
  4. Висипати всі овочі, перемішайте і ще раз дайте закипіти.
  5. Зменшіть вогонь і тушкуйте салат з помідорами під кришкою близько 10 хв. Влийте оцет і залиште на печі на пару хвилин.
  6. Простерилизуйте банки. По вінця заповніть їх салатом. Закатати кришками і укутайте ковдрою.

Закуска з томатів по-корейськи

Для цієї смачної заготовки із зелених помідорів потрібні:

  • перець болгарський – 2 шт .;
  • часник – 3-4 зубки;
  • оцет 9% – 50 мл;

домашні заготовки на зиму

  • рослинне масло – 50 мл;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • червоний перець мелений – 0,5 ч.л .;
  • зелень;
  • помідори – 1 кг.

рецепт:

  1. Вимийте всі овочі.
  2. Зелень дрібно накришити.
  3. Помідори обдайте окропом і наріжте дрібними кубиками.
  4. Очистіть перець і наріжте його соломкою.
  5. Очищений часник подрібніть і пропустіть через давилку.
  6. Змішайте овочі, додавши інші інгредієнти.
  7. Простерилизуйте банки. Заповніть їх салатом доверху і накрийте капроновими кришками.

Ця заготовка із зелених помідорів буде придатна для дегустації через 8 ч. Для більшої гостроти можна додати в блюдо пару нарізаних червоних перчиком. Закуску слід зберігати в холодильнику. Вона може без проблем простояти до 4-х місяців.

У рецептурі заготовок важливо використовувати саме зелені томати, як на фото. Побурілі помідори можуть доспеть в процесі приготування, від цього блюда втратять пікантність смаку. І не забувайте, що для таких плодів важлива для термічної обробки, яка позбавить їх від шкідливих речовин.

Солоні зелені помідори: відео