Сорт квасолі Московська біла зеленостручная 556. Чудеса врожайності

квасоля московська біла зеленостручнаяБобові люблять все, особливо квасоля білу, яку можна і в суп покласти, і салат зробити, і на зиму законсервувати. Тому городники не оминають увагою сорт Московська зеленостручная 556, вважаючи його одним з кращих. Багато викладають фото готового врожаю, деякі залишають відгуки про етапи вирощування. І так улюблений сорт ще швидше розходиться в маси. Тут – особливості та цікаві факти, слушні поради!

Квасоля біла Московська зеленостручная 556: опис сорту

Даний сорт був спеціально виведений для коротких літніх днів центральної Росії, щоб кожен городник встиг зібрати урожай. Відмінність його від інших – стійкість до перепадів температур, стійкість до хвороб.

Яскраве перевага сорту – кустообразная форма рослини, максимальна висота якого – близько 40 см. Це дає можливість не хвилюватися про те, що довгі батоги квасолі «заб’ють» поруч зростаючу культуру. Та й збирати врожай, і прибирати такі кущі з городу пізнім літом набагато легше.

Сорт порадує:

  • дружними сходами. Однак перед посівом земля повинна бути підготовлена ​​(пухка, зволожена);
  • сильними, міцними кущами, які рівномірно розвиваються;
  • стручками світло-зеленого кольору довжиною в 10-12 см. У молодому віці вони цілком придатні до вживання так само, як і сорти спаржевої квасолі;

квасоля московська біла зеленостручнаянасіння квасолі

  • багатим урожаєм, якого вистачить всій родині. Середній показник – 1,2-1,5 кг / 1 м2;
  • невибагливістю у догляді. Важливий момент – рясний полив до цвітіння, підживлення.

Порада. Просте правило збору квасолі говорить: зібрали – сушимо! Тобто стручки варто обірвати перед тим, як вони почнуть розтріскуватися і квасолини – висипатися. Потім – досушити в теплому місці, тільки після – зібрати урожай і зберігати, вибравши зручний спосіб.

Тепло: важливий момент у вирощуванні Американської красуні

Будь сорт квасолі – колишній «виходець» з країн Центральної і Південної Америки. Висновок? Квасоля любить тепло і вологу! Селекціонери заявляють, що сорт – морозостійкий, але досвідчені городники знають: квасоля варто висівати тільки тоді, коли не очікується заморозків на грунті, тобто в першій декаді травня.

Незважаючи на те що квасоля Московська зеленостручная 556 відноситься в середньостиглих сортів, зібрати її врожай можна не тільки через 60 днів після посіву (згідно заявленим характеристикам), а й на 14 днів раніше. Для цього потрібно зовсім небагато – після висіву накрити грядку спанбондом. Такий легкий спосіб дозволить захистити ніжні паростки від негоди (в разі чого), а також отримати урожай на 2 тижні раніше.

При цьому і поливати, і удобрювати молоді сходи можна через полотно, яке збереже вологу, отже, полив потрібно буде проводити рідше. А ось до підгодівлі квасолі варто поставитися відповідально, не дивлячись на численні відгуки городників про те, що вони цього не роблять.

Безперечно, квасоля виросте і так, але добрива допоможуть зібрати відмінний урожай. Звернути увагу можна на:

  • перегній. Свіжі коров’ячі коржі занадто сильні, а ось перепрілий – саме те! Однак вони – це, в більшості випадків, тільки здоровий зовнішній вигляд і приріст вегетативної маси (особливо, якщо трохи додати селітри). Тому варто подбати і про цвітінні, і про майбутню зав’язі;

квасоля московська біла зеленостручнаяпаростки квасолі

  • «Рост-концентрат», головна діюча речовина якого – гумат калію. Він славиться фунгіцидної активністю і стимулюючим ефектом. Виробник пропонує окремо добриво для вегетативної маси, окремо – для цвітіння і зав’язі, окремо – для підвищених врожаїв. Є і універсальний варіант, але краще скористатися конкретним;
  • нітроамофоска, карбомид – в мінімальних пропорціях.

Увага! Полив квасолі – це 10-12 л води на 1 м2. Тільки так можна отримати дружні рослини за мінімум часу.

Коротко про головне, або причини любові до квасолі

Ще мудрий Авіценна знав, що квасоля корисна при різних захворюваннях легенів (як туберкульозного, так і не туберкульозного характеру), цукровому діабеті, ревматизмі. Вона була улюбленицею у самого Наполеона Бонапарта, що не дивно! Бобова культура містить значну кількість клітковини (3,7 г), вуглеводів (54,7 г) і білків, золи і пектинів, вітамінів різних груп, мікро-, макро-елементів. Її вживання показано тим, хто швидко бажає набрати м’язову масу (спортсменам), людям, які ведуть ЗСЖ. А все решта її обожнюють не тільки за корисні якості, але і вишуканий смак.

Одним словом, квасоля сорту Московська біла зеленоструковая 556 – річ незамінна в раціоні харчування. Варто виростити без клопоту і зайнятися приготуванням смачних, корисних, поживних страв!

Як виростити квасоля: відео