Солодкий болгарський перець використовується для заготовок, свіжих салатів, як приправа до основних страв. Пропонуємо запечений перець в духовці – це не тільки дуже смачні рецепти, а й корисні. Рум’яні овочі нагадають вам про літній барбекю, неповторний аромат якого досвідчені кухарі доповнюють прованськими травами і спеціями.
Швидко і смачно!
Пропонуємо кілька варіантів. Спосіб №1.
Для того щоб приготувати запечений перець потрібно:
- 6 штук солодкого болгарського перцю;
- рафінована олія;
- велика сіль, суміш спецій.
На змащене деко укладають чисті овочі цілком, злегка збризкують маслом і солять. Розміщують в прогрітій духовці (180 ° C) на середньому рівні. Час запікання 35-40 хв. Поки духовка працює, займаються приготуванням соусу:
- Полголовкі часнику пропускають через землянку.
- Отриману кашку розводять рослинним маслом (20 мл).
- Посипають спеціями, розмішують.
Запечена перець знімають з листа і перекладають в поліетиленовий пакет для охолодження, щільно закручують. Через 15-20 хв. овочі очищають від шкірки і нутрощів, ріжуть на часточки. У глибоку тарілку укладають шарами готові стручки, поливаючи їх пряним соусом.
Порада. Для любителів гострих маринадів в соус можна додати 2 ч. Л. червоного винного оцту, каперси і посічену дрібно зелень.
Блюдо прибирають в холодильник. Через годину запечений перець повністю готовий до вживання.
Спосіб №2. Промитий, розрізаний на часточки перчик укладають на деко. Шматочки розміщують внутрішньою стороною вгору, рясно змащують маслом і присипають сіллю. Для рецепта знадобляться середземноморські трави: базилік, бадьян, аніс, материнка, кориця.
Увага! Часник і гілочки петрушки не використовують при запіканні, так як одна приправа згорить, а інша висохне.
Під грилем з конвекцією (+300 ° C) блюдо буде готове через 15 хвилин. Перед подачею гілочки трав видаляють, тепер можна додати часник і свіжу петрушку.
Фарширований перець в духовій шафі
Ситне і смачне блюдо, для якого знадобиться:
- Перець 10 шт.
- М’ясо 1 кг.
- Рис пропарений 100 м
- Помідори 8-10 шт.
- Готовий томатний соус або паста, сіль, спеції за смаком.
Рис відварюють до напівготовності, додають до прокручувалися через м’ясорубку м’яса. Солять і перчать за смаком. З перцю витягують всі нутрощі, добре промивають під проточною водою. Підготовлений овоч начиняють фаршем. Підливу до страви готують наступним чином:
- помідори ріжуть на часточки;
- складають у сотейник, заливають томатною пастою (соусом), солять і перчать;
- тушкують протягом 7-10 хв.
Підготовлені перці складають в вогнетривку форму, заливають підливою і відправляють в духовку (+200 ° C) на 1 годину. Подавати до столу страву можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Увага! Стручки зеленого кольору після теплової обробки злегка гірчать.
Фарширувати можна використовуючи різні види начинки і овочів.
Перець з сиром
На 5 великих перців знадобиться:
- свіже м’ясо 500 г;
- середня морква;
- цибуля (2-3 шт.);
- сир (твердий) 200 г;
- майонез або сметана 50 мл, часник, рослинне масло.
Овочі дрібно порізати і згасити на маслі. З’єднати з приготованим фаршем, посолити і поперчити. Наповнити розрізані на килимки стручки, зверху «човники» залити сирно-сметанною сумішшю. Запікати на деку в розігрітій духовці (180 ° C) близько 35 хв.
Порада. Нафаршировані стручки зберігають у морозильній камері. При необхідності їх розморожують і готують.
Заготовки на зиму
Для тих хто любить взимку відкрити ароматну баночку з перцем – оригінальні рецепти з запеченим в духовці овочем. Складові:
- 2 кг перцю;
- 3 кг баклажанів;
- 1 кг помідорів;
- сіль, чорний горошок, рослинне масло.
Вихід готового продукту складе 2 л.
Запікають у духовці баклажани і болгарський перець. Свіжі помідори обливають окропом, знімають шкірку. Печені овочі також позбавляють від шкірки, попередньо потримавши їх у каструлі під кришкою.
Овочі нарізають часточками і укладають шарами в банки. У кожну кладуть: 1 ст. л. оцту, 1 ч. л. солі, перець горошком, 2 ст. л. рафінованої олії. Тару стерилізують близько 20 хв, закручують кришками. Заготовки перевертають і залишають остигати під теплою ковдрою.
На зиму в медовому соусі
Стручки запікають цілком в духовці. Знімають шкірку, даючи соку стікати на деко. Овоч ріжуть уздовж тонкими пластинами. Готують заливання-маринад.
Для маринаду на 5 кг перцю буде потрібно: 7 ст. л. крупної солі, 150 мл олії, 3 ст. л. рідкого меду, оцет (9%) 100 мл, коріандр, чорний горошок, гвоздика. У каструлі розігрівають сік, що залишився після запікання (500 мл), додають спеції, мед, масло, сіль. Кип’ятять 10 хв, за 1-2 хв до завершення вливають оцет.
У літрові банки укладають шарами: запечений перець, нашатковану часник, прянощі (базилік). Банки стерилізують 20-25 хв, закручують кришками. За цим рецептом можна приготувати закуску і не для тривалого зберігання. Овочі розкладають по банках, тримають в холодильнику без стерилізації два тижні.
Спробуйте запечений перець в духовці, доповніть свій варіант страви улюбленими приправами і овочами.
А який Ваш улюблений рецепт перцю в духовці?