Калорійність вареного, тушкованого і смаженого кабачка

Відомості про енергетичну цінність продуктів дуже важливі для людей, охочих стати стрункішою. Щоб почався процес схуднення, рекомендується зменшити щоденне число кілокалорій на 500 одиниць. Овочі містять всі необхідні поживні і корисні речовини у вигляді мінералів і вітамінів, а також клітковину і мають низьку калорійність.

запечені кабачки

Запечені кабачки найменш калорійні

Калорійність сирого кабачка

Кабачок є різновидом гарбуза звичайного. Цей низькокалорійний овоч довгастої форми зелено-жовтих і білих відтінків придбав статус дієтичного продукту. Його можна їсти і в сирому вигляді, в салатах, але в основному прийнято вживати в їжу після теплової обробки. Кабачки не тільки гасять і смажать, роблять ікру, використовують як гарнір до різних страв, але і використовують для різноманітних салатів, маринують, фарширують і навіть кладуть в компот.

Найбільшою користю володіють запечені кабачки, найменшою – смажені.

Компот з кабачків

Компот з кабачків – смачне, але висококалорійне блюдо

100 грамів сирого кабачка містять всього лише 24 ккал, жир в цьому дивовижному овоче відсутня.

Глікемічний індекс його досить низький, всього-то 15. Це говорить про те, що кабачок практично не впливає на кількість цукру в крові, що робить його ідеальним продуктом для схильних до повноти людей.

Цікаво з’ясувати, скільки калорій в шинку, приготованому за різними методами.

Калорійність вареного і смаженого кабачка

Просто зварений в каструлі або пароварці, цей овоч не всім подобається, так як він має нейтральний смак. Але без додавання інших продуктів він є рекордсменом серед низькокалорійних страв. Блюдо з нього містить всього до 25 ккал в 100 грамах продукту. Калорійність кабачків залишається практично однаковою як в сирому, так і у вареному вигляді.

смажені кабачки

Смажені кабачки – самі калорійний варіант

При смаженні цей овоч вбирає майже весь жир, тому страва стає калорійним.

Улюблена з дитинства більшістю людей кабачкова ікра є смачну, легку закуску з варених або смажених кабачків. В такому блюді калорійність збільшується за рахунок використання масла. Цей показник залежить від методу обробки овоча. Світла ікра зроблена з варених кабачків і містить приблизно 70 ккал на 100 грам, а смажені надають продукту темний відтінок і містять до 95 ккал. Адже один грам жиру має енергетичну цінність в 9 кілокалорій на 100 грам. Ці показники відповідають ікрі, приготовленої в домашніх умовах.

Кабачкова ікра

Кабачкова ікра – улюблене блюдо з дитинства

У промислово виготовленому продукті може бути присутнім ще й цукор, ще більше збільшує показник калорійності.

Калорійність тушкованого кабачка

Калорійність кабачків в тушкованому вигляді трохи вище варених і становить близько 80 ккал на 100 грам. Але ця цифра залежить від способу приготування. Чим більше додається таких інгредієнтів, як картопля, масло і борошно, тим вище стає показник калорійності страви з тушкованих кабачків.

Кабачок, запечений з овочами

Кабачок, запечений з овочами – дієтичне блюдо

Рецепт низькокалорійного страви з кабачка

Є рецепт повноцінного дієтичного страви з кабачків. Використання фольги дозволяє приготувати по-справжньому корисну і низькокалорійну їжу. Запечені в фользі кабачки зберігають практично всі вітаміни і мікроелементи.

Складові:

  • молодий кабачок;
  • спеції;
  • сік лимона.

Овоч нарізається на тонкі скибочки у вигляді гуртків. Їх потрібно розкласти на фользі, присипати спеціями за смаком і додати сік лимона. Зверху слід прикрити фольгою. Залишилося запекти кабачок в духовці на середньому вогні. Цей овоч не вимагає тривалої термічної обробки, швидке приготування зберігає в ньому максимум корисних речовин. Через 20 хвилин готову страву можна виймати. Людина, що стежить за фігурою, може сміливо приступати до трапези, адже в запеченому шинку міститься тільки 30 ккал на 100 грам.

підготовка кабачків

Підготовка кабачків до запікання

Легко засвоювані і багаті корисними речовинами, вони можуть бути присутніми щодня як в дорослому раціоні, так і в дитячому.

Низька калорійність кабачків і відмінні смакові якості роблять цей овоч бажаним гостем на столі.

В день його можна спокійно з’їдати до півтора кілограмів. Є обмеження тільки для людей, які страждають на захворювання нирок. Приготований кабачок, тушкований, смажений або запечений, залишає відчуття насичення, приносить користь організму, і абсолютно не впливаючи на фігуру.