Швидкі страви з гомілки індички

Ще зовсім недавно страви з індички вважалися майже екзотичними. Зараз вони доступні і популярні. Ніжний смак, багато «корисних речей» в цьому продукті зробило індичку бажаною, особливо для прихильників здорового харчування. Як приготувати індичку смачно? Рецептів сотні, розглянемо варіанти приготування гомілок. Чуть-чуть вправності, відповідні приправи, пара секретів і ароматні страви викличуть захоплення домочадців.

Смачне м’ясо індички корисно всім

Індичка займає «топову» позицію в списку дієтичних продуктів. Виділимо основні цінні якості:

  • не викликає алергій;
  • містить мінімум жирів;
  • низькокалорійна;
  • покращує роботу серця;
  • 100 г м’яса індички «покривають» добову потребу білка;
  • приємно на смак;
  • підвищує кількість «щасливого» гормону – серотоніну;
  • мінімальний вміст холестерину.

страва з м'яса

Особливо рекомендується вагітним жінкам і дітям – максимум вітамінів при легкому засвоєнні. М’ясо індички є «прискорювачем» обмінних речовин. Воно щедро віддає корисні мікроелементи, які перешкоджають появі шкідливих організмів. Існує думка, що страви з м’яса індички гальмують онкологічні процеси, анемію і недокрів’я.

Відомо, що деякі елементи м’яса індички додають в фармакологічні препарати для боротьби з раком. Велике кількості заліза в складі повністю замінює червоне м’ясо, а фосфор робить продукт таким же цінним, як червона риба. Фахівці зі спортивного харчування наполегливо рекомендують індичку спортсменам. Велика кількість протеїну допомагає зміцнити м’язову масу. Чоловіки оцінять цю птицю за чоловічу силу, яке дає її філе.

Рекомендації з приготування, секрет соковитості

Індичка не "примхлива" в приготуванні, головне, правильна підготовка м’яса. Відомо багато способів приготування гомілок:

  • в духовці, в мультиварці – запечені у фользі;
  • засмажити на грилі або сковороді – в паніровці або клярі;
  • зварити на їх основі супи;
  • гасити фаршировані гомілки;
  • приготувати котлетки, биточки;
  • зробити фарш.

як готувати птицю

Ніжки рекомендується попередньо розморозити, помити, промокнути тканинним або паперовим рушником. Втерти спеції, перець, сіль – за смаковими уподобаннями.

Увага! Найбільш «гармонійні» з індичкою наступні приправи: базилік, каррі, суміш італійських трав, куркума (вона додасть страві «золотисту»), шафран.

Наступний крок у підготовці ніжок – маринування. Важливий момент, який не рекомендується пропускати. Добре промариноване м’ясо готується набагато швидше, буде соковитим і збереже більше «корисностей». Маринад можна вибрати будь-який, за смаковими пристрастями. Попередньо начинити гомілки часником, змішати з маринадом і прибрати в холодильник, можна на ніч. Подавати страви з ніжок можна з білим вином – вони прекрасно поєднуються. Які рецепти пропонує світова кулінарія? Розберемо найшвидші і прості в приготуванні.

Запіканка в фользі «а-ля дичину»

Запечені гомілки індички по смаку дійсно нагадують дичину. Таким же ароматним, але ніжніше і м’якше. Складові:

  • м’якоть гомілки (без кісточки) – 0,5 кг;
  • сіль – за смаком, але трохи;
  • суміш італійських трав – 1-2 ч.л;
  • гірчиця середньої різкості – 2 ч.л .;
  • картопля – 0,5 кг;
  • пряні трави – за смаком. Рекомендується паприка, шафран, базилік.

індичих ніжка

Етапи приготування:

  1. Вимите, висушене філе гомілки посипати сіллю (краще натерти), перцем, щедро «обсипати» пряними травами, обмазати гірчицею. Укласти в фольгу (нещільно, так, що було куди витікати м’ясному соку і укласти картоплю).
  2. Далі можна діяти за двома варіантами. Гуртки картоплі викласти рівномірно між частинами філе шматочками і поставити в духовку (температура розігріву – 200 г). Або, якщо дозволяє час, закрити м’ясо фольгою і промаринувати годину-півтора.
  3. Запікати близько 50 хвилин, через 30-40 хвилин потрібно перевірити готовність. Якщо, при проколюванні шматочка індички з’являється м’ясний сік, страва готова.

Увага! Залежно від рідної місцевості, де відгодовують індичка, ступінь готовності страви з її м’яса різна. Наприклад, південна птах готується швидше.

Легкий суп з овочами

Легкий суп підійде з гомілок індички навіть для самих маленьких діток, що дозволить не готувати окрему їжу для малюка. Що потрібно:

  • гомілка – 1 шт .;
  • картопля – 600 г (або 800 г для густого супу)
  • квасоля в стручку – 100 г;
  • морквина – 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт .;
  • спагетті (якщо хочеться поситнее) – 100 г;
  • сіль – адигейська або морська, 1 ч.л.

суп з локшиною

Що стосується приправ, якщо суп призначений тільки для дорослих, бажано додати базилік, шафран або суміш трав. Те ж саме відноситься і до попередньої підготовки м’яса індички. Для дорослих, краще замаринувати, для малюків – відразу варити. Процес приготування дуже простий: приготувати бульйон (після закипання зняти опустити цибулину і готувати 40-50 хвилин на середньому вогні). Супчик готовий, якщо м’якоть легко відділяється від ніжки. Витягнути гомілку, додати дрібні кубики моркви і картоплі, дати трохи поваритися. Якщо задумано, слідом покласти спагетті, в останню чергу квасоля (буквально за 10 хвилин до приготування). Солити за бажанням, в середині або кінці варіння.

Ніжки в пікантному соусі

Складові:

  • сіль (для особливого аромату можна взяти Адигейську);
  • гомілки індички – 6 шт .;
  • 6-7 ст.л. меду;
  • 6 ст. ложок класичного соєвого соусу;
  • 6 часникових зубчиків.

Блюдо з ніжок індички, приготовані цим способом, виходить дуже красивим і ароматними. Готувати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Ніжки зліг натерти сіллю і приправами, залишити просочитися на 0,5-2 години (чим довше маринувати, тим швидше буде приготовлено страву).

запечене м'ясо

Можна і не солити зовсім, так як соєвий соус насичено солоний. Змішати з медом соєвий соус і роздавлений часник. Якщо мед зацукрувався, розтопити в скляній або керамічній чашці на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ніжки перекласти в рукав для запікання, розкладений на деку. Залити готовий соус, ретельно перемішати струшуванням. Запекти в протягом 30 хвилин, проткнути пакет і довести до готовності – зазвичай необхідно не більше 20-30 хвилин. Подавати з рисом або картопляним пюре.

Можна готувати різними способами, причому ніжки, приготовані в мультиварці, за смаком, за деякими відгуками навіть краще, ніж звичні з духовки. Гомілку індички в мультиварці – самий «ледачий» спосіб приготування, але, як не дивно, найбільш «збережений» за кількістю корисних речовин.

Страви з індички унікальні по своїй простоті приготування. За смаком не поступаються будь-якого м’ясної, з корисними властивостями – їх перевершує.

Індичка в духовці: відео