Оладки з синенькі (баклажанів) – страва не тільки для вегетаріанців

Оладки, приготовані з баклажанів, припадуть до смаку і вегетаріанцям і м’ясоїди. Просте і недороге блюдо має досить цікавим смаком. У статті можна знайти кілька рецептів з фотографіями і докладним описом процесу.

Універсальне блюдо

Баклажан – рослина, що містить масу корисних речовин, тому страви з нього відрізняються не тільки чудовим смаком, але і поживну цінність. Пік дозрівання "синенькі", як ласкаво називають овоч в деяких районах, припадає на кінець літа. Саме в цей час господині намагаються частіше використовувати овоч в рецептах і балувати смакотою своїх близьких.

Дуже просто і швидко приготувати оладки. Нехитре блюдо підійде і в якості окремої закуски і як гарнір до м’яса. Будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 4 шт .;
  • яйце – 1 шт .;
  • борошно – 5 ст. л;
  • часник і спеції за смаком.

котлетки з овочів

Процес приготування виглядає так:

  1. Баклажани миють, зрізають краєчки.
  2. Укладають на решітку і відправляють в духовку до розм’якшення.
  3. Виймають, чекають поки овочі охолонуть.
  4. Знімають шкірку.
  5. Пропускають через м’ясорубку або за допомогою блендера роблять пюре.
  6. Додають борошно, зелень, спеції.
  7. Ложечкою викладають суміш на розігріту сковорідку з олією. За кілька хвилин з кожного боку обсмажують.

Порада. Не варто зберігати куплені баклажани в холодильнику. Краще укласти в поліетиленовий пакет і залишити в кімнаті.

Ситні добавки

Оладки, приготовані з синенькі, не відрізняються високою калорійністю. Щоб зробити блюдо ситніше деякі господині в якості додаткового інгредієнта використовують картоплю. знадобиться:

  • 4 баклажана;
  • 3 картоплини;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. борошна;
  • томатний сік;
  • сода, сіль, спеції.

блюдо з овочів

Готують блюдо так:

  1. Овочі прокручують через м’ясорубку або після нарізки подрібнюють в блендері.
  2. Віджимають сік, що виділився.
  3. Додають яйця, соду, спеції, борошно. Розмішують до однорідності.
  4. У сковорідку наливають рослинне масло і добре розігрівають. Ложкою викладають пюре і обсмажують. Заливають томатним соком і тушкують до готовності.

Смачні та ситні млинці з баклажанів виходять з добавкою різноманітних сирів. Найчастіше в рецептах використовують плавлений. З продуктів слід підготувати:

  • 4 баклажана;
  • 2 плавлених сирка або 200 г твердого сиру;
  • 3 яйця;
  • 4 ст. л. борошна;
  • сіль, спеції.

Приготування відбувається так:

  1. Синенькі миють і очищають від шкірки.
  2. Подрібнюють на м’ясорубці або в блендері, використовуючи насадку-млин.
  3. Додають перераховані продукти і ретельно розмішують.
  4. У вигляді оладок масу викладають на сковорідку. Обсмажують до зарум’янювання.

Порада. Щоб сир було легше натерти на тертці, бажано попередньо заморозити продукт.

Привіт з Мексики

Сальса – соус з мексиканської кухні. Готується добавка з різних овочів. В рецепт можуть входити: солодкий і гострий перець, помідори, цибуля, кукурудза, пряні трави. Всі інгредієнти нарізають маленькими кубиками, поливають лимонним соком і злегка підсмажують. Оладки з синенькі якнайкраще поєднуються з описаним соусом. Добавка надає особливого смаку, а елементи, що входять до овочевий мікс перетворюють блюдо в вітамінну бомбу.

гострий соусСальса

Для оладок з сальсою потрібно взяти:

  • 4 баклажана;
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 2 солодких перцю;
  • 4 невеликих томата;
  • 1 цибулина;
  • сметана;
  • зелень, спеції.

Баклажани подрібнюють. Сік, що виділився віджимають, в час, що залишився пюре додають яйця, борошно. Смажать оладки і паралельно готують соус. При подачі останній змішують зі сметаною.

Увага! В оригінальний рецепт соусу «сальса» обов’язково входить перець чилі. Овочі ж запікаються в духовці до рум’яної. Готову добавку перед вживанням витримують в холодильнику не менше години.

Ніжний сир

Поєднання терпких баклажанів з сиром надає страві дуже цікавий, ненав’язливий присмак. Для оладок з сиром потрібні такі інгредієнти:

  • 4 баклажана;
  • 200 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л борошна;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • сода, сіль, прянощі.

блюдо з синенькими

Готують блюдо наступним чином:

  1. Миті синенькі очищають від шкірки. Деякі господині пункт пропускають. Смак страви від цього тільки покращується – додається пікантна терпкість.
  2. Нарізані великими кубиками овочі з зеленню та спеціями поміщають в чашу блендера. При бажанні допускається перекрутити складові на м’ясорубці.
  3. У овочеве пюре додають сир, яйця, борошно.

Результат – рідкуватий тісто, як для звичайних оладок. Столовою ложкою набирають масу і виливають на сковороду з розігрітим маслом у вигляді невеликих коржів. Після того як оладки подрумянились з обох сторін, їх поміщають в сотейник і гасять.

Порада. У цьому рецепті сир можна замінити м’яким сиром фета. Блюдо вийде більш маслянистим.

Баклажанові оладки – блюдо, що підходить для подачі до столу як на сніданок, так і на обід і вечерю. Витративши зовсім небагато часу, можна побалувати себе і близьких чимось новеньким і надзвичайно смачненьким.

А який Ваш улюблений рецепт з баклажанами?

Оладки з баклажана: відео