Фаршировані м’ясом, рисом і овочами перці: добірка класичних і оригінальних рецептів

Фарширований м’ясний, овочевий або круп’яної начинкою перець – одне з найпопулярніших страв європейської кухні. Існує маса варіантів його приготування: в духовці, на сковорідці, в мультиварці або казанку, на грилі. Вибравши рецепт, швидше за приступайте до його приготування, щоб порадувати своїх близьких смачним і корисним обідом.

За класичною рецептурою

Рецепти фаршированого перцю широко представлені в болгарській, румунській, молдовській, грузинської та азербайджанської кухні. Всі вони являють собою тушковане або запечене блюдо з очищеного перцю солодких сортів, наповненого начинкою. Найчастіше начинкою виступає суміш рису з фаршем, овочами, грибами або сиром.

Представлений покроковий рецепт демонструє, як готується це блюдо. Для нього буде потрібно:

  • 6 перців;
  • ½ кг фаршу;
  • ½ скл. рису;
  • 2 цибулі;
  • 2 моркви;
  • 4 помідори або 2 ст. л. томату;
  • сіль, спеції.

страви з перцю

Послідовність приготування перців

  • М’ясо пропускають через м’ясорубку або використовують готовий фарш.

Увага! Класичний рецепт передбачає використання свинячо-яловичого фаршу, але можна взяти також курячий, індичих, баранячий.

  • Промитий рис відварюють до напівготовності, тобто він повинен залишатися в середині жорстким. Решта овочі, за винятком томатів, подрібнюють, обсмажують до м’якості, поділяють на 2 частини. Одну частину з’єднують з рисом і фаршем, додають сіль і спеції.
  • Підготовка перців. Для цього вимитий овоч очищають від насіння і серцевини, зрізавши ножем верхівку з хвостиком.
  • Для отримання соусу томати пюрируют, змішують з рештою обсмаженими овочами, потім гасять, посолити і поперчити, при необхідності додатково додавши воду.
  • Напівфабрикат заповнюють підготовленою начинкою, укладають в товстостінну каструлю або сотейник, заливають соусом. Гасять в духовці 40-50 хв. під кришкою до готовності.

На грилі

Оригінальний рецепт – перець, начинений соковитим м’ясним фаршем, овочами, зеленню з соусом барбекю і запечений на грилі. Він порадує вишуканим, багатогранним смаком навіть найвибагливіших гурманів. На його приготування потрібно 40-60 хв. і наступний набір продуктів:

перець на грилі

  • 6 салатних перців;
  • ½ кг яловичини;
  • 400 г бекону;
  • 1 цибулина;
  • 2 зуб. часнику, спеції і сіль.

Для соусу:

  • по 1 шт. цибуля, перець чилі, лимон і апельсин;
  • по 2 гілки кінзи, розмарину і чебрецю;
  • по 3 г гвоздики, чорного перцю, кмину і насіння кропу;
  • по 5 шт. лаврових листів і часниковий зубчики;
  • 1 ч. Л. гірчиці;
  • 1 десерт. л. копченої паприки;
  • 2 ст. л. масла
  • по ½ скл. цукру, яблучного соку, яблучного оцту і томату;
  • 1 скл. води, сіль.

Для глазурі:

  • 2 ст. л. води;
  • по 75 г коричневого цукру і готового соусу;
  • 125 г слив. масла.

Готується такий варіант фаршированих перців просто.

  • Спочатку необхідно зробити соус з лука, часнику і перцю чилі, подрібнивши їх і обсмажити 5 хв в маслі. Потім розтерти в ступі пряні трави і спеції, додавши до них цедру апельсина і сіль. Змішати з овочами. Всипати цукор, додати гірчицю і томат, влити яблучний сік і оцет, а також соки, вичавлені з лимона і апельсина. Всю суміш тушкувати 10 хв.
  • Зробити глазур, з’єднавши для цього цукор і воду і проварити їх, потім додати масло. Змішати глазур з невеликою кількістю соусу.
  • Підготувати начинку, змішавши фарш з порубані цибулею і часником, сіллю і перцем.

як начиняти перець

  • Нафарширувати перці начинкою, попередньо вимивши і звільнивши їх від насіння і серцевини, розрізавши уздовж на половинки. Обернути наповнені фаршем напівфабрикати смужками бекону.
  • Викласти овочі на решітку гриля. Не забуваючи перевертати їх, запекти 15 хв., Потім змастити глазур’ю і знову 3 хв. запікати. Подавати гарячими, полив соусом.

В мультиварці

Використання мультиварки для приготування фаршированих овочів – безтурботним спосіб зробити смачне і ситне блюдо. Овочі виходять соковитими і ніжними. Серед інших переваг гасіння:

  • можливість відкласти підготовку до певної години;
  • відсутність необхідності контролю над процесом;
  • безпеку і захист від підгоряння.

Цей варіант високо оцінять молоді мами і працюють люди, а також ті, хто стежить за своїм здоров’ям. Загальний час приготування страви – 75 хв., Термічної обробки – до 45 хв.

Для фаршированих перців, тушкованих в овочевий підливі потрібно:

  • 8 середніх за розміром салатних перців;
  • 300 г фаршу – яловичого або курячого;
  • ½ скл. відвареного до готовності рису;
  • цибулю і моркву по 1 шт .;
  • вода, раст. масло, сіль, перець.

Приготувати начинку, змішавши фарш з рубаним луком, відвареним рисом, приправивши сіллю і перцем. Нафарширувати заздалегідь підготовлені перці. У чашу мультиварки влити трохи раст. масла, викласти в 1 шар наповнені начинкою напівфабрикати. Обсмажити їх кілька хвилин, вибравши для цього на панелі управління режим «Жарка». Після цього влити гарячу воду, наполовину покриваючи нею овочі, додати подрібнену моркву, цибулю і сіль. Готувати 30-45 хв, вибравши на панелі режим «Варка» або «Гасіння на пару», не забувши в середині процесу перевернути овочі.

Увага! Готуючи фаршировані перці в мультиварці, гасити їх можна в овочевий підливі, в бульйоні, томатному або сметанному соусі.

Використовуючи вищеописані способи, фаршировані перці можна готувати не тільки в літньо-осінній період, а й взимку або навесні, взявши для цього заморожені овочеві напівфабрикати. Завдяки фото та покроковим рекомендаціям, з рецептами впорається навіть початківець кулінар.

А який Ваш улюблений рецепт перців?

Перець фарширований: відео