Приготування карбонату свинячого в домашніх умовах: рецепти і рекомендації

Свинячий карбонат – приготований особливим чином м’ясний делікатес, призначений для тривалого зберігання. Його можна купити вже в готовому вигляді, але досить просто зробити і самостійно в звичайних домашніх умовах. Раніше це блюдо запікали на тихому спеку на вугіллі. Але сьогодні існує безліч рецептів, як його можна приготувати, потрібно лише з них вибрати для себе найбільш підходящий.

Способи приготування

Карбонат – це спинна частина свинячої туші, що розташовується уздовж хребта тварини. У даній м’ясної частини, на відміну від корейки, не міститься кістка. Але з одного її боку повинна бути невеликий прошарок жиру, яку не рекомендується повністю видаляти перед приготуванням, щоб м’ясо не втратило соковитість. Це нежирна свинина, багата вітамінами і різними мікроелементами. Вона користується незмінним попитом не тільки у гурманів, а й у простих людей, прекрасно підходить навіть для тих, хто дотримується дієтичного харчування.

Карбонат свинячий можна готувати по-різному:

  • в духовці – в фользі, рукаві або відкритим способом;
  • на пательні;
  • в мультиварці.

сире м'ясо

Ніжний і соковитий карбонат свинячий можна запікати і смажити, робити з гарніром або без нього, додавати для смаку гриби, різні овочі, фрукти і спеції, готувати цілим шматком або попередньо нарізаними скибками.

Увага! Краще м’ясо нарізати поперек волокон, тоді свинина буде ніжною і м’якою. А щоб воно не втратило під час готування свою соковитість, товщина нарізаних скиб повинна бути достатньою.

З цієї свинини можна також зробити відбивні, шашлик, медальйони і багато іншого. І для приготування всіх цих смачних страв існує багато досить простих у виконанні рецептів з покроковими і кінцевим фото.

Рецепт запікання карбонату в фользі

Запікання в духовій шафі можна назвати традиційним способом, яким можна приготувати карбонат. А щоб м’ясо не втратило свій сік під час запікання в духовці, стало м’яким і ніжним на смак, його можна обернути в фольгу.

Для приготування страви потрібно: 600-700 г карбонату, 6-7 зубчики часнику, 0,5 ч. Л. солі грубого помелу, 2 ст. л. оливкового масла, спеції для м’яса. Як приготувати:

  1. Вимити свинину і прибрати з неї зайву вологу паперовим рушником, потім зняти з неї зайвий жир, залишивши прошарок близько 0,5 см.
  2. На антипригарной сковороді без додавання масла обсмажити шматок цілком по обидва боки, поки не з’явиться гарна скоринка.
    свинина
  3. Часник подрібнити і змішати його з сіллю, спеціями і оливковою олією. Покрити цією сумішшю м’ясо з усіх боків, коли воно охолоне після попереднього обсмажування.
  4. Підготовлений таким чином карбонат щільно загорнути у фольгу і викласти на деко.
  5. Свинину помістити в духовку, запікати при температурі близько 200-210 градусів протягом години.

Порада. До трапези прийнято приступати після повного остигання страви.

Запікання м’яса в рукаві

Карбонат, запечений в духовці в рукаві, виходить теж дуже смачним і ніжним. Для його приготування знадобиться 1,2 кг м’яса, 8 зубчиків часнику, 120 мл рослинного масла (краще оливкового), сіль, приправи і ароматні трави за смаком.

Для приготування страви необхідно:

  • вимити й обсушити м’ясо, потім зробити на ньому надрізи;
  • часник подрібнити, перемішати з сіллю, маслом, улюбленими спеціями і травами. Отриманий склад настояти, потім натерти їм свинину, помістити карбонат разом з маринадом в миску і залишити для вбирання хвилин на 40;
  • після закінчення часу маринування м’ясо помістити на розігріту антипригарним сковорідку і обсмажити без масла з усіх боків до рум’яної скоринки;

м'ясо з часником

  • помістити підготовлений продукт в спеціальний рукав для запікання, відрізавши необхідну його кількість, зав’язати кінці або скріпити кліпсами. Потім помістити свинину в духовку, запікати при 180-200 градусах 1,5-2 години, після чого перевірити готовність страви і подати до столу.

Карбонат зі свинини на сковороді

Це один з найпростіших способів приготування карбонату. Потрібно взяти 600-800 г м’яса, 2 ч. Л. рослинного масла, сіль, мелений чорний перець і червона перуки за смаком. За бажанням можна додати і інші приправи, які підходять для свинини.

приготування:

  1. Карбонат зі свинини вимити й обсушити, промокнувши рушником. Потім нарізати м’ясо скибками (поперек волокон) товщиною не менше 2-2,5 см.
  2. Скласти нарізану свинину в глибоку ємність, додати сіль і спеції.
  3. Сковорідку з антипригарним покриттям розігріти, змастити олією, потім покласти підготовлені шматки карбонату.
  4. Смажити скибки свинини на сковороді, що не прикриваючи її, спочатку з одного боку протягом 2-3 хвилин, а потім перевернути на іншу, зменшити вогонь і тримати ще стільки ж часу. Коли м’ясо буде готове, подати його до столу.

Порада. Готовність м’яса можна перевірити дерев’яною шпажкою, проткнув нею шматочки. Якщо виділяється сік безбарвний або злегка рожевий, то карбонат вже готовий. В іншому випадку буде потрібно ще трохи потримати його на плиті.

Приготування свинячого філе з картоплею і сиром

Запечена в духовці карбонат з картоплею і сиром – це повноцінне блюдо для сім’ї, що включає і м’ясо, і гарнір до нього. Для його приготування потрібно взяти шматок карбонату свинячого вагою приблизно в 1 кг, а також 7 картоплин, 2 цибулі, 200 г твердого сиру, 120 г жирного майонезу, 100 г кетчупу, сіль і спеції за смаком, трохи масла для змащування форми для запікання.

як готувати м'ясо

Етапи приготування:

  1. Карбонат вимити, злегка обсушити, нарізати скибками близько 1 см завтовшки, відбити молоточком.
  2. Натерти нарізану свинину сіллю і приправами, змастити майонезом і кетчупом. Потім помістити м’ясо в пакет поліетиленовий або обернути плівкою і помістити в холодильник на 4-5 годин.
  3. До того як дістати підготовлений карбонат з холодильника, підготувати картопля: вимити бульби, відварити разом з шкіркою, потім почистити і нарізати плоскими скибочками.
  4. Змастити деко олією, рівним шаром покласти нарізану картоплю. Поверх нього помістити замаринований карбонат, потім порізану кільцями цибулю і натертий сир.
  5. Прогріти духовку до 200 градусів і поставити підготовлене блюдо запікатися приблизно на 50 хвилин. Після закінчення цього часу перевірити м’ясо на готовність, після чого можна подавати карбонат з гарніром до столу.

Карбонат – досить просте в приготуванні блюдо. Воно не відніме занадто багато часу у господині, якій потрібно буде лише вибрати відповідний рецепт і слідувати йому крок за кроком.

Свинина в духовці: відео